Duurzaamheid

Duurzaamheid koerier DordrechtBij ons koeriersbedrijf geloven wij in duurzaamheid. Koerier zijn betekent uitstoot veroorzaken. Daarom nemen wij op ons kantoor in Dordrecht en bij al onze koeriers maatregelen. Hiermee beperken en compenseren wij onze impact op het milieu. Wij vertellen u graag hoe ons koeriersbedrijf dit doet voor landelijk en internationaal transport.

Schone voertuigen en zuinig rijden

Ons koeriersbedrijf rijdt uitsluitend met de minder vervuilende EURO5 en EURO6 motoren in onze voertuigen. Door oude voertuigen steeds uit te faseren en te vervangen met nieuwe voertuigen met de laagste emissies, verbeteren wij onze milieuprestaties. Elektrisch rijden leent zich door onze lange ritafstanden nog niet voor ons. Maar, wij volgen de ontwikkelingen op dit gebied uiteraard nauwlettend. Ook sporen wij onze koeriers aan om zo zuinig mogelijk te rijden. Elke maand krijgst de zuinigste rijder een extra beloning.

CO2-compensatie als duurzame koerier

Momenteel ontwikkelen wij een standaardformat om onze volledige CO2-uitstoot te registreren. Wij verwachten de resultaten hiervan eind 2019, waarna wij een keuze zullen maken uit diverse opties om onze volledige C02-uitstoot te compenseren. Uiteraard zonder af te doen aan onze kwaliteit en waarborgen. Onze klanten vragen wij al proactief om een kleine extra bijdrage per opdracht. Zo compenseren wij niet alleen onze uitstoot, maar maken wij iets goed voor de wereld waarop wij leven.

Papierloos kantoor

De kantooromgeving van ons koeriersbedrijf in Dordrecht is volledig gedigitaliseerd. Wij werken met beeldschermen en digitale formulieren en printen uitsluitend wat wij wettelijk verplicht zijn. Ook wordt ons afval uiteraard gescheiden en kopen wij uitsluitend materialen in van duurzame herkomst.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat de invloed van duurzaamheid is op onze diensten? Als spoedkoerier, voor internationaal transport en landelijk transport, voor vaste distributieroutes maar ook als vliegtuigkoerier lichten wij dit graag toe. Bel ons op 078-6450864 of vul ons contactformulier in.